Ukategorisert

Ingen grunn til skyld

La meg først beklage at liberaleren har vært stengt siden tirsdag grunnet tekniske problemer. problemet er løst og det ansvarlige selskap i USA har mistet en kunde.

Jeg kom over en interessant artikkel i Dagbladet i dag. Der kan vi lese følgende: «Kvitt deg med all dårlig samvittighet, og ta deg heller en sjokolade! Forskere mener nemlig skyldfølelse over livets gleder er helseskadelig.»

Denne slutter vi oss helhjertet til. Livet skal nytes og man skal ikke gå rundt med dårlig samvittighet. Det er alt for mange i dagens samfunn som har dårlig samvittighet for ting de gjør.

Mye av dette skyldes at samfunnet har svært merkverdige moralnormer. Ting er påbudt eller forbudt. Altså må folk gjøre ting, eller så får de ikke lov. Og siden dette kolliderer med folks lyster, så gjør folk mye som de vil, med påfølgende dårlige samvittighet.

Mange mennesker har dårlig samvittighet fordi de er rike, mens resten av verden er fattig. Noen mennesker har dårlig sammvittighet fordi de ikke klarer å leve etter Guds ord eller fordi de ikke betaler skatten med glede.

Istedenfor å skrive mer har jeg kort og godt lyst til å anbefale denne boken.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer