Ukategorisert

Velkommen, kjære bu

I dag åpnet Rimi en skreddersydd Brustad-bu. Vi får håpe den selger i påsken. Og vi håper det kommer flere av samme slaget.

Saken viser to viktige ting. For det første så er det kostnader forbudet med politiske vedtak. Næringslivet bruker penger og ressurser på å tilpasse seg politikernes vedtak. Penger som kunne vært brukt mer effektivt til forbrukernes beste om politikerne hodlt seg unna.

For det andre så viser saken hvordan man klarer å markedsføre noe dårlig som noe bra. Da saken med Brustad-buene var oppe, så ble lovendringen profilert som en liberalisering. Sannheten er at det motsatte har vært tilfelle. Mens jeg tidligere kunne handle til klokken 23 inkl. søndag, må jeg nå unnagjøre alt innen kl. 21 på hverdagene og innen kl. 18 på lørdagene. 7-11 har tjent mye penger på den dumme loven, og jeg har tapt mye!

Det bør være en selvfølge at folk får lov til å handle når de vil. Alle lover som regulerer åpningstider bør avskaffes. Og merk dere følgende: Når jeg sier «alle», så mener jeg alle, ikke litt liberalisering.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer