Ukategorisert

Hva bør kronprins Haakon?

Kronprins Haakon besøker Finnmark og i den anledning er det flere som mener at Haakon bør finne seg en samisk kone.

Mener disse menneskene at Haakon bør velge seg kone ut ifra etniske kriterier? Selvsagt bør han ikke det! Kjærligheten bør styre hans eventuelle valg av livsledsager. Det er imidlertid en ting han bør gjøre!

Kronprins Haakon bør si ifra seg retten til tronen. Erklære at folk bør oppnå ting «ut fra sin karakter og ikke ut ifra fargen på sitt blod» for å fornorske et kjent sitat. Monarkiet gir mennesker en særstilling i lovverket som ikke er et samfunn verdig. Alle bør være like for loven. Kong Harald har ikke gjort noe annet for å bli konge enn å bli født og overleve lengre enn faren sin.

Monarkiet bør avskaffes, og det hadde vært flott om kronprins Haakon selv tok initiativ til det. Da ville det kanskje bli politisk mulig.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer