Ukategorisert

Dobbelt så dyrt, halvparten så bra

Jeg leser at flytoget til Gardermoen er blitt dobbelt så dyrt som enn det Stortinget ble lovet dengang de vedtok prosjektet.

Dette er bare enda et eksempel på at det faktisk er slik at offentlig virksomhet blir dobbelt så dyr og halvparten så bra som et privat alternativ.

Hvorfor blir det slik? Det er det mange grunner til. En er det enkle faktum at det ikke har økonomiske konsekvenser for noen av de involverte at det man vedtok ikke ble virkelighet. Hverken de som laget budsjettene, de som vedtok dem eller de som utførte dem har blitt straffet økonomisk. Er det da rart at de ikke bryr seg noe særlig med å få et realistisk opplegg?

private løsninger er bedre og billigere, og ikke minst mer realistisk. I tillegg er det slik at private taper egne penger dersom ting går galt. Det er skattebetalerne som betaler for offentlige tabber.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer