Ukategorisert

Svabø eller Hagen

Jeg så tilfeldigvis innom NRK2 i går kveld, og der så jeg noe som ergret meg svært mye.

Det var et lengre intervju som Terje Svabø hadde med Carl I. Hagen. Svabø sa: «I valgkampen ifjor sa du at det ikke spilte noen rolle hvilken regjering vi hadde». Hagen svarte: «Det har jeg aldri sagt. Det jeg sa var at det spilte mindre rolle enn tidligere hvilke partier som sitter i regjeringen.»

Siden det er stor faktisk forskjell på de to påstandene, så betyr det at enten Svabø eller Hagen er en løgner. Nå kan jo begge være det, men den gjengitte sekvensen bekrefter i hvert fall at en av dem har svin på skogen.

Dersom Hagen har rett, så har Svabø begått en grov feil. Han har beskyldt Hagen for å si noe som Hagen ikke har sagt. Dersom Hagen lyver, bør Svabø avsløre dette og ikke bare fortsette med intervjuet. Intervjuere skal ikke akseptere at intervjuobjektene lyver! Det var således en svak opptreden av Svabø uansett sannhetsgehalt hos Hagen!

Hvis Svabøs sitat er riktig, så er Hagen en løgner. Hagen bør i så fall konfronteres med dette der og da. Problemet er at det er svært vanlig for partiledere å lyve. Og det gjelder ikke bare Hagen! Grunnen er at det lønner seg. Velgerne har ikke hukommelse eller interesse for å huske hva som er blitt sagt i tidligere debatter. Og av en eller annen grunn har ikke programlederne det heller…

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer