Ukategorisert

Svabø eller Hagen

Jeg så tilfeldigvis innom NRK2 i går kveld, og der så jeg noe som ergret meg svært mye.

Det var et lengre intervju som Terje Svabø hadde med Carl I. Hagen. Svabø sa: «I valgkampen ifjor sa du at det ikke spilte noen rolle hvilken regjering vi hadde». Hagen svarte: «Det har jeg aldri sagt. Det jeg sa var at det spilte mindre rolle enn tidligere hvilke partier som sitter i regjeringen.»

Siden det er stor faktisk forskjell på de to påstandene, så betyr det at enten Svabø eller Hagen er en løgner. Nå kan jo begge være det, men den gjengitte sekvensen bekrefter i hvert fall at en av dem har svin på skogen.

Dersom Hagen har rett, så har Svabø begått en grov feil. Han har beskyldt Hagen for å si noe som Hagen ikke har sagt. Dersom Hagen lyver, bør Svabø avsløre dette og ikke bare fortsette med intervjuet. Intervjuere skal ikke akseptere at intervjuobjektene lyver! Det var således en svak opptreden av Svabø uansett sannhetsgehalt hos Hagen!

Hvis Svabøs sitat er riktig, så er Hagen en løgner. Hagen bør i så fall konfronteres med dette der og da. Problemet er at det er svært vanlig for partiledere å lyve. Og det gjelder ikke bare Hagen! Grunnen er at det lønner seg. Velgerne har ikke hukommelse eller interesse for å huske hva som er blitt sagt i tidligere debatter. Og av en eller annen grunn har ikke programlederne det heller…

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.