Ukategorisert

Solskinn og blod

Lørdag 6. Mai benyttet jeg til å gå i tog for en sak jeg mener fortjener et nytt forhold til lovverket. Det samme tenkte 1500 mennesker spredt over mange aldersgrupper også, så vi stilte opp på sjøsiden av rådhuset klokken tre. Der ble det holdt en appell anngående saken av en representant fra organisasjonen NORMAL, i sin appellen gjorde han de fremmøtte oppmerksome på oppbudet av politimenn med tilhørende hunder. Det er ikke hvilken som helst sak vi valgte å ytre oss for den dagen, legalisering av cannabis er ingen spøk det er blodig alvor. Men klokken tre lørdag 6. Mai smilte jeg med meg selv og sammen med alle de 1500 rundt meg ,solen skein og idag skulle vi rekke en utstrakt hånd til myndigheter og lovverk med ønske om et nytt og bedre forhold.

Av Stig Aakre

Etter appellen marsjerte hele forsamlingen mot slottsparken. Jeg befant meg omtrent midt I toget blant barnevogner og Ola Nordmann, rundt omkring var det folk som fyrte opp jointer og koste seg med det. Jeg for min del tok frem munnharpa mi å spilte på den og fikk munter respons, så jeg fortsatte å ytre meg I form av munnharpe toner helt til vi kom opp I Slottsparken. Der slo folk seg ned I gresset og koste seg i sola. Etter en kort stund ble en person ført bort av spanere i sivil og plassert i en politibil hundre meter unna. Dette var trist, det var dette jeg hadde brukt dagen på å ytre min misnøye med. Personen var forhåpentligvis og trolig klar over konsekvensene handlingen kunne få, og det ble altså en for sterk ytring denne dagen. Som en sympati reaksjon for den pågrepne reiste flere seg og gikk bort til politibilen for å sette seg rundt. Jeg fulgte med for å vise min sympati og tok frem igjen munnharpa og begynte å spille. Vi ble sittende I ca. 10-20 minutter , før det ble gitt ordre om at alle skulle flytte seg, men ingen flyttet seg. Det som deretter fulgte forbauser meg, uten å gi flere ordre uten noe mer informajon konfronterte fire fem politimenn den sittende massen med køller og skjold. Jeg satt I første rekke og spilte og så at personene på hver side av meg ble slått at de kom seg påbeina og ble dyttet bakover. Politimannen som konfronterte meg nølte et øyeblikk, så slo han meg i låret med kølla si, dette syntes jeg ingenting om og jeg fortsatte å spille. Da slo han meg i munnen med overarmen så jeg fikk et kutt I leppa og begynte å blø, da bestemte jeg meg for å slutte å spille og heller trekke meg tilbake.

Antagelivis var jeg den første som begynte å blø I denne lovlige demonstrasjonen, personlig spiller det ingen rolle for meg, selv om det er litt støtende å bli behandlet som en spelsau. Men det var trist at det skulle utvikle seg til en slik konfrontasjon både for tjeneste menn og demonstrant. Det var tross alt en fin dag med solskinn og mange glade mennesker, kan vi håpe på en mer fredelig markering til neste år? Jeg håper ihvertfall det og at stasjonssjef ved Sentrum politistasjon Stein Hustad vil gi tillatelse for demonstrasjon også da. Behovet for markering ble vist av alle de fremmøtte, og på vegne av meg selv vil jeg takke alle sammen.

God sommer

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer