Ukategorisert

Gi bøndene frihet

Ifølge Aftenposten krever bøndene en inntektsvekst på 9,6 prosent. Bøndene bør ikke få en krone i økte subsidier, de bør tvert imot få mye mindre. De bør imidlertid få frihet.

Bøndene er et av de verste eksemplene på hvordan staten ødelegger mennesker. Bøndene burde vært forkjempere for å stå på egne ben og klare seg selv. I stedet er de blitt redusert til en sutrende snyltergruppe.

Mye takket være det faktum at Senterpartiet i flere tiår har sittet på vippen på Stortinget, er landbrukspolitikken fullstendig ødelagt her i landet.

Bøndene mottar på den ene siden utrlig mye i subsidier. På den andre siden har de kvoter på hvor mye de får lov til å produsere. Dette er en gammeldags planøkonomisk løsning av dn verste sorten.

Istedenfor at hver enkelt bonde fikk lov til å drive så bra som han klarer, med påfølgende gode eller dårlige konsekvenser, er det nå forbudt å drive effekt. Og som kompensasjon må de ha subisideres av en annen verden.

Resultatet er at den frie norske bonden ikke lenger eksisterer. Nå er han en husmann for staten!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
  • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
    Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
  • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
    Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?