Ukategorisert

Spennende valg

Ellen Chr. Christiansen som er tidligere leder i FRIdemokratene, er foreslått til ny helsebyråd i Oslo. Hun overtar mest sannsynlig etter Anne Herseth i midten av juni.

Valget av Ellen Chr. Christiansen er svært spennende. Da hun var byråd for bydelene i 1990-91, fikk hun gjennomført svært omfattende reformer og opparbeidet seg stor respekt både hos medpolitikere og ansatte.

En slik jobb er utfordrende og gir muligheter til faktisk å gjennomføre ting i praktisk politikk. Det er spennende å se hva som skjer når liberalistiske prinsipper kolliderer med norsk virkelighet. Jeg tror Ellen er en av de få med evner og integritet til faktisk å kunne gjennomføre skritt i riktig retning uten å måtte selge sine prinsipper på veien. Jeg håper jeg har rett.

Så gjenstår det å se i hvor stor grad det er mulig å gjennomføre reformer i helsevesenet i Oslo. Jobben som helsebyråd har vært tøff og det har for mange vært vanskelig å i det hele tatt bare klare seg gjennom jobben. Vi får håpe at Ellen gis mulighet til å faktisk forme politikken, både av sine nye partifeller og de andre partiene.

Utnevnelsen har allerede høstet reaksjoner. Ellen har fått skryt av AP for sin dyktighet og høstet bitterhet hos FrP. De har ennå ikke glemt partisplittelsen i 1994, da Ellen meldte seg ut sammen med mange andre. Deres argumentasjon er som vanlig patetisk. Misunnelse og frykt er nok to stikkord som kan karakterisere deres forhold til Ellen Christiansen.

Ellen får i hvert fall nok av utfordringer i tiden fremover. Lykke til!

Mest lest

Arrangementer