Ukategorisert

Gambling og alkohol

Vi kan lese i Folket at «Stortingsmann Finn Kristian Marthinsen (Kr.F) har fått henvendelser fra pårørende i Bergen som forteller at ungjenter prostituerer seg for å få råd til å spille. Marthinsen sammenligner «spilleavhengighet» med narkomani. »

Løsningens hans er å innføre aldersgrense for tipping og lotto. Tanken er vanvittig. Man bruker et skrekkeksempel og overfører det på alle gjennom et forbud.

Noe av det verste ved restriksjoner på gambling er at man umyndiggjør folk. De får ikke lenger lov til å ta ansvaret for sine egne valg.

Avholdsfolket – som har mye erfaring når det gjelder formynderi – går også ut mot pengespill. Pengespill er visstnok «farlig og uverdig». Maken til tøv. Pengespill er hyggelig, og av og til innbringende, spenning og tidsfordriv. Det er sirkus til folket, noe enkle sjeler absolutt har behov for, av en eller annen grunn. Dessverre virker det som om det er flertall i justiskomiteen på Stortinget for innstramminger. Noe som ikke overrasker. Det er ikke bare blant avholdsfolket det er fullt av formyndere!

PS: Jeg er for øvrig selv totalavholdsmann og har aldri en gang smakt på giften. Jeg har imidlertid inntatt det eneste moralske standpunkter til alkohollovgivning: Fjerning av alle restriksjoner på fremstilling, salg, kjøp og bruk av alkohol. Og for nye lesere så poengterer jeg at når jeg skriver «alle», så mener jeg «alle».

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.