Ukategorisert

Gambling og alkohol

Vi kan lese i Folket at «Stortingsmann Finn Kristian Marthinsen (Kr.F) har fått henvendelser fra pårørende i Bergen som forteller at ungjenter prostituerer seg for å få råd til å spille. Marthinsen sammenligner «spilleavhengighet» med narkomani. »

Løsningens hans er å innføre aldersgrense for tipping og lotto. Tanken er vanvittig. Man bruker et skrekkeksempel og overfører det på alle gjennom et forbud.

Noe av det verste ved restriksjoner på gambling er at man umyndiggjør folk. De får ikke lenger lov til å ta ansvaret for sine egne valg.

Avholdsfolket – som har mye erfaring når det gjelder formynderi – går også ut mot pengespill. Pengespill er visstnok «farlig og uverdig». Maken til tøv. Pengespill er hyggelig, og av og til innbringende, spenning og tidsfordriv. Det er sirkus til folket, noe enkle sjeler absolutt har behov for, av en eller annen grunn. Dessverre virker det som om det er flertall i justiskomiteen på Stortinget for innstramminger. Noe som ikke overrasker. Det er ikke bare blant avholdsfolket det er fullt av formyndere!

PS: Jeg er for øvrig selv totalavholdsmann og har aldri en gang smakt på giften. Jeg har imidlertid inntatt det eneste moralske standpunkter til alkohollovgivning: Fjerning av alle restriksjoner på fremstilling, salg, kjøp og bruk av alkohol. Og for nye lesere så poengterer jeg at når jeg skriver «alle», så mener jeg «alle».

Mest lest

Arrangementer