Ukategorisert

Et mord, takk

I Aftenposten kan vi lese om en svensk nynazist som tilbyr 12000 for et mord via sin hjemmeside. Dette er selvsagt for jævlig. Jeg frykter imidlertid at slike tilfeller vil bli brukt mot internett generelt og for politisk regulering.

Det er i den anledning på sin plass å nevne at det er mulig å bestille mord via gammeldags brevpost og gjennom telefonen, uten at det overhodet regnes som et argument for at myndighetene kan åpne folks brev eller avlytte folks telefonsamtaler.

Det som skiller internett på dette området, er det samme som gjør internett bedre også på andre. Internett er utrolig mye mer effektivt enn andre kommunikasjonsmåter. Alle i hele verden kan lese en slik oppfordring, mens om den ellers kun ville vært tilgjengelig for spesielt interesserte. I tillegg gir internett mulighet for anonymitet, noe som er kjekt i slike saker.

Det er imidlertid mulig å bruke disse egenskapene på svært positive måter også. Det er ingen grunn til å henge seg opp i negative bieffekter og komme med et patetisk «Det er fali det».

Vi må ta imot nye, bedre løsninger med åpne armer, og bare innse at alt kan misbrukes.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer