Ukategorisert

Pøbler mot globalisering

Jeg viste til et utenlandsk oppslag i gårsdagens kronikk. Nå er saken mot den franske bonden også kommet i norske avisen, sjekk bare følgende artikkel i Dagsavisen.

Dette viser på mange måter det sanne ansiktet til mange som kjemper mot globaliseringen. Det den franske bonden har gjort er regelrett hærverk mot en MacDonald-restaurant under bygging. Det spesielle bak dette hærverket er den politiske bakgrunnen for det.

Gjennom vold vil han hindre at mennesker frivillig kjøper og spiser mat etter eget ønske. Folk handler nemlig på MacDonalds fordi de mener produktet er bra når man veier pris, mengde og kvalitet opp mot hverandre. Greit nok at man ikke deler denne oppfatningen, men da får man bare spise andre steder.

Det er imidlertid ikke dette Bové og hans kumpaner gjør. De vil gjennom voldelig atferd påtvinge sine matvaner på andre mennesker. Dette er forkastelig og det viser på mange måter den manglende respekten hos de som kjemper mot globalisering. En manglende respekt for menneskers rett til selv å velge sitt kosthold og sitt levesett.

De kamuflerer sin ondskap gjennom å argumentere for at de kriger mot MacDonalds. Ja, de gjør det også. De kriger mot et selskap som selger mat til mange kunder som helt etter eget ønske kjøper maten sin der. Dersom de lykkes, så rammer de både MacDonalds og deres kunder, begge deler er forkastelig.

Det er mye bedre å la markedet bestemme hva slags spisesteder som eksisterer. Det gir et ufattelig som man kan se i alle større byer. Det er riktig at det er mange MacDonalds-restauranter og lignende steder. Samtidig så er det også hundrevis eller tusenvis av alternativer som folk kan velge blant. Sådan er markedet og globaliseringen! Frihet og et fantastisk mangfold.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer