Ukategorisert

Skjenkebyråkrati

I Nettavisen kan vi lese at 224 ølutsalg og skjenkesteder i Oslo får ikke lenger selge øl, fordi de ansatte ikke har tatt skjenkeprøven.

Det er egentlig horribelt at myndighetene bruker loven til å hindre ordinær næringsvirksomhet. Resultatet kan bli at skjenkesteder må legge ned, og ikke på grunn av dårlig drift eller misfornøyde kunder. Tvert imot fordi de har brukt tiden sin på å tilfredsstille kundene istedenfor byråkratene.

Den nye ordningen er imidlertid ikke hverken overraskende eller unik. Den er en del av en trend med byråkratisering av samfunnet. Staten er full av byråkrater som trenger noe å gjøre. Dette går utover det private næringsliv. Min far jobber som murer og en del av jobben er flislegging. For å få lov til å fortsette med dette, måtte han for et par år siden delta på et eget kurs som varte i flere uker. Når han skal sette inn enn ovn, kan papirarbeidet til kommunen koste like mye som selve jobben.

Utviklingen er farlig, og en av løsningene er masseoppsigelser i offentlig sektor. For så lenge byråkratene sitter der, kommer de til å plage næringslivet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer