Ukategorisert

Om å samarbeide med djevelen…

… for å hindre folk i å rømme fra Helvete. Det var mine tanker da jeg leste følgende sak i VG.

Menneskesmugling er et resultat av umenneskelige forhold i en del land kombinert med restriktiv innvandringspolitikk. Det er imidlertid liten vilje til å gripe fatt i disse sidene ved saken. Isteden konsentrerer man seg om å hindre selve smuglingen. EU er i den anledning gått inn i samarbeid med Kina, et land hvis respekt for menneskerettigheter glimrer med sitt fravær.

Det er naturlig for mennesker å flytte på seg, grensekontroll er derimot et kunstig tiltak skapt av egenkjære politikere og deres tro på styring. Siden folk naturlig nok prøver å unngå denne kontrollen, så bruker myndighetene sitt sedvanlige våpen. De skrur hardere til, nå er de til og med villige til å samarbeide med Kina. Og ikke om felles forbedringer, noe som ville vært flott, men om å øke ondskapen i verden.

Et samarbeid for å sikre at fattige, forfulgte mennesker får dårligere muligheter til å søke lykken og et bedre liv. Vi får håpe at de mislykkes, og at virkelig mange kinesere lykkes i å flykte til den vestlige verden.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer