Ukategorisert

Hyklersk kristen-forslag

Vidar Kleppe slutter aldri å sjokkere. I dagens utgave av VG kan vi lese at Kleppe vil endre grunnloven slik at statsministeren må være kristen.

Han vil ha denne endringen fordi han mener det «dreier seg om vår nasjonale identitet, om vi fortsatt skal være et kristent land». Forslaget er i seg selv patetisk og bør ikke tas på alvor. Det som imidlertid er spennende er Kleppes dobbeltmoral.

Vidar Kleppe er nemlig selv ateist og tror ikke på det som står i bibelen. Folk bør spørre seg om det finnes noen grenser for hans populisme. Jeg kan uten problemer komme med en rekke grunner til at Vidar Kleppe aldri bør bli statsminister, men hans religiøse overbevisning er ikke en av dem. Jeg trodde faktisk religionsfrihet var en sentral verdi, også som en del av vår nasjonale identitet, om et slikt uttrykk i det hele tatt har mening.

La meg til slutt nevne at Kleppes forslag ikke er så vilt som det høres ut. Det eksisterer allerede lover om at et flertall av regjeringens skal være kristne/medlemmer av statskirken. Disse bør selvsagt avskaffes, Kleppes forslag viste i hvert fall hvor dumme disse er!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer