Ukategorisert

Det er ikke synd på henne!

På AUFs sommerleir på Utøya i går ble statsminister Jens Stoltenberg overrasket av en alenemor. Avisene presenterer en gråtkvalt historie om en alenemor som sviktes av samfunnet, d.v.s. offentlige myndigheter. Jeg synes imidlertid ikke synd på henne!

Handlinger har konsekvenser, og det er ikke tilfeldig at hun i dag er alenemor. Barn dropper ikke ned magen til kvinner som manna fra himmelen. Barn er en konsekvens av konkrete handlinger, som man kan velge å gjøre eller ikke gjøre. Ubeskyttet sex medfører risiko for graviditet, og da må man også ta ansvar for det.

Ikke misfortå med dithen at jeg har noen som helst moralske innvendinger mot at mennesker blir alenemødre. Jeg fordømmer ikke menneskers frivillige valg! Mennesker kan foreta kloke eller mindre kloke valg, og hva som gir dem et lykkelig liv, varierer fra person til person.

Hun klager seg over at hun ikke kan få tatt den journalistutdannelsen hun ønsker. Tough luck, slik er livet! Når man velger en ting, så må man av og avstå fra andre ting. Hun har valgt barn, det har konsekvenser! Det følger faktisk forpliktelser med det å få barn, man kan ikke leve livet som man ellers ville gjort, eller man bør det i hvert fall ikke.

Den unge sosialdemokraten mener at ansvaret for hennes situasjon er Stoltenbergs, hun sier følgende: «Han er statsminister i Norge og må kunne sørge for at man kan ta en utdannelse selv om man er alene med to barn.» Hallo!!! Hva med ansvaret for ditt eget liv?

Et kort regnestykke over hennes økonomi presenteres, og bl.a. på grunn av 5000 kr i måneden til bolig, har hun for lite penger! La meg gi henne et lite råd! Flytt til en billigere bolig, det burde være en smal sak i Bergensområdet! Men kanskje er det lettere å kreve hjelp av andre enn å stå på egne ben?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer