Ukategorisert

Ytringsfrihet for pene ytringer alene?

Den nynazistiske organisasjonen «Boot Boys» har tillyst marsj i Oslo lørdag, til minne om den tyske nazi-lederen Rudolf Hess. Og den venstre-ekstreme organisasjonen Anti-fascistisk Aksjon (kalt Antifa) advarer politiet mot å gi tilladelse til en slik marsj. Antifa sier at politiet må ta konsekvensene selv. Med andre ord: Gateslag mellom ulike ekstremistiske grupperinger.

Vi skal være de første til å ta avstand fra Boot Boys` nazistiske budskap, som vi tar avstand fra alle totalitære ideologier. Dermed stiller ikke Antifa i noe bedre lys, forsåvidt.

I Norge er det ytringsfrihet, med visse begrensinger (fornærmelser mot kongehuset, ringeakt mot religionen og oppvigleri mot lovene). Så lite de fleste enn liker budskapet til Boot Boys, så bør også deres rett til frie ytringer respekteres og beskyttes.

Som Voltaire sa det: Jeg er dypt uenig i det du sier, men vil inntil døden forsvare din rett til å si det.

Vi regner med at politiet tar sin oppgave om å beskytte menneskets grunnleggende rettigheter på alvor, og gir Boot Boys anledning til å ytre sitt avskyelige budskap.

Vi håper at alle politiske avskygninger respekterer ytringsfriheten, og bruker både denne og alle andre anledninger til å ta avstand fra totalitære og rasistiske politiske ytringer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer