Ukategorisert

Skatt er tyveri!

I sommer har jeg hatt en sommerjobb. Stått opp tidlig i seks uker og brukt tiden min på annet enn jeg egentlig har lyst til. Men nå er da en gang livet slik, man må ha penger og jeg bør skaffe dem gjennom eget arbeid, det vil ville være umoralsk å stjele dem fra andre.

Det som ergrer meg er at noen andre har stjålet store deler av resultatet fra min sommerjobb. Tyven er politikerne og navnet på deres tyveri er skatt. La meg presentere dette tyveriet på en litt spesiell måte, slik at dere ser dets virkelig onde ansikt.

Jeg jobbet 6 uker i sommer, og jeg antar at jeg betaler ca 20-25% skatt av dem, jeg tjener som dere forstår ikke like mye som de fleste av dere. Dette betyr at ca 7 av de 30 dagene går rett inn i statskassa. Av de gjenværende 23 dagene, så må jeg i hvert fall betale 23 % mervediavgift på alt sammen. Vips, der forsvant 5 dager til rett ut av bankkontoen min.

Bare gjennom disse to skattene så tok de 12 av mine arbeidsdager. Det vil si to og en halv uke av min sommerferie ble rappet av politikerne. Tid jeg kunne brukt sammen med familien min eller med mine venner. De har ikke bare stjålet mine penger, skatt innebærer at man også stjeler folks tid.

Dette betyr i realiteten at skatt medfører at Øystein Hedstrøm, Anne Enger Lahnstein, Torbjørn Jagland og alle de andre politikerne som jeg misliker så sterkt, har skaffet seg adgang til å bestemme over min tid, mine penger og mitt liv. Skatt er tyveri, men det er et mye verre tyveri enn folk tror, på to måter. For det første tar det ikke bare materielle goder fra folk, det stjeler deres liv.

For det andre er skattene så mye høyere enn folk tror. Tenk bare på alt det jeg utelot fra mitt lille regnestykke. Arbeidsgiveravgiften for ekspempel, den frarøver meg lønn for nesten en uke som går rett inn i det store svarte hullet (statskassen). Og drikker du, røyker du og kjører bil (ikke på en gang), så svulmer avgiftene opp. Du aner ikke hvor mye du betaler i skatt, politikerne er utrolig flinke til å kamuflere, skjule og legitimere sin kriminalitet.

Du bør imidlertid ikke være i tvil om at det er det som det er. Skattlegging er organisert kriminalitet i en enorm målestokk. De som inndriver skattene er kriminelle, de som vedtar dem er kriminelle. Skatt er tyveri, og tyveri er umoralsk. Du skal ikke stjele! Skattene bør derfor avskaffes, alle sammen. Dette er er faktisk et veldig enkelt politisk spørsmål, siden det er så lett å svare på om det galt å stjele! Ja, det er galt å stjele og derfor bør skattene selvsagt avskaffes.

Og inntil det skjer, så sitter jeg her og tenker på hva jeg skulle gjort i de ukene som politikerne frarøvet meg i sommer. Tid jeg aldri får tilbake.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer