Ukategorisert

Farlige arvtagere

FrPs andre formann, Terje Søviknes har sagt at han vil la seg nominere på Hordaland FrPs liste til stortingsvalget neste år. Dermed har han fulgt anbefalingen fra partihøvdingen Carl I. Hagen om at den som vil være med å kjempe om å overta som formann i FrP på komme seg på Stortinget først.

Søviknes (idag ordfører i Os kommune) og første nestformann Siv Jensen er tippet som de mest sansynlige til å overta når Carl I. Hagen en vakker dag gir seg som enehersker i FrP. Terje Søviknes er sammen med Siv Jensen en av de mer polerte FrP-politikerne – i motsetning til de såkalte verstingene Øystein Hedstrøm, Vidar Kleppe, Dag Danielsen og andre.

Terje Søviknes fremstår som både intellingent, kunnskapsrik og sympatisk. Likevel hender det at hoven kommer frem. Nylig ville han internere asylsøkere som var mistenkt for kriminelle handlinger. Siv Jensen er ikke stort bedre. Deres mer polerte fasade dekker ikke over at de har tilpasset seg versting-klimaet i FrP når det gjelder utspill om nye landsmenn, innvandring og integrering.

Deres sympatiske fremtoning og polerte fasade kan nok lure mange, men med dette radarparet i ledelsen for FrP vil partiet være farligere enn om Hedstrøm og Kleppe får ture frem i kjent stil. At Hagen nå forsøker å slippe frem Søviknes og Jensen for å sukre pillen overfor de andre partiene betyr ikke at liberalistene har gjenoppstått i Fremskrittspartiet. Dette bør offentligheten og de øvrige partier på Stortinget merke seg.

Kampen mot fremmedfiendtligheten stanser ikke ved Bootboys og Arne Myrdal.. Andre er langt penere og farligere..

Mest lest

Arrangementer