Ukategorisert

Basehopping

Jeg leser i Nettavisen at justisdepartementet ikke vil forby basehopping! Dette er selvsagt et fornuftig standpunkt, mennesker bør få lov til å gjøre skadelige ting!

Noe av begrunnelsen er at «det skal tunge argumenter til for å forby aktiviteter som voksne mennesker driver» Meget godt sagt! Skulle imidlertid ønske at samme tankegang også kunne brukes i andre samenhenger. Det ville i hvert fall ført til legalisering av ganske så mange rusmidler…

Dessverre er en del av justisdepartementets forslag ikke så bra. De vil ikke kreve erstatning av ulykkesofrene for redningsaksjonene. Dette er typisk! Selvsagt bør folk betale for sin egen moro, selv når det går galt. Jeg har ingenting imot at folk gjør farlige ting, men de bør betale for det selv.

Grunnen er at de frykter at folk skal vegre seg for å tilkalle hjelp. So what!!! Folk må ta ansvar for sine handlinger. Muligheten for at man kan ligge på en fjellhylle slik at man må betale noen hundretusen for å komme ned, må tas med i betraktningen når man driver med basehopping. Og har man ikke tatt slike hensyn, vel, da kan man ligge der! Voksne mennesker bør få frihet, men med frihet følger ansvar! Tar man ikke ansvar, må man ta konsekvensene!

Mest lest

Arrangementer