Ukategorisert

Stoltenbergs møte med velgerne

Jeg må bare innrømme at jeg liker Jens Stoltenberg. Det betyr selvsagt ikke at jeg er enig med ham i politikken, jeg er sikkert uenig i 95% av alt han står for, i motsetning til Hagen og Bondevik som sikkert er enig med ham i langt over 95% av politikken.

Det jeg liker ved ham er at han ikke er en kynisk populist som hopper på alle mulige utspill for å trekke til seg velgere. Jeg tror det er riktig å si at Stoltenberg ikke har særlig suksess hos velgerne så lenge jeg liker ham! Politikken er nemlig ikke logisk og velgerne er ikke gjennomtenkte og rasjonelle. Hvorvidt en politikk henger på greip, er fullstendig uvesentlig for hvorvidt Stoltenberg er en suksess og får politisk oppslutning.

Den går opp på meningsmålingene som kommer med populære og dyre løfter. Og legg merke til at politisk sukess ikke handler om å styre godt og ansvarlig. Politikere, journalister og andre som følger med driter i dette. Om Stoltenberg, Hagen, Bondevik eller andre politikerne er en suksess, avhenger av hvor stor oppslutning de får ved valg. Får Stoltenberg 45% oppslutning om AP ved neste valg er han en suksess, får AP 20% er Stoltenberg en fiasko. Og dette gjelder uavhengig av de politiske resultatene, selvsagt så sant man unngår de verste katastrofene eller mest geniale oppturene, og det gjør alle politikere! Så ond og uansvarlig er politikkens vesen.

Er det rart at markedet er politikken helt overlegen?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer