Ukategorisert

Privatdrosjer er moralsk

I går var jeg på byen med noen venner. Vi tok drosje hjem, hva jeg vil kalle en privatdrosje. Da vi kom ut av kebabshappa så spurte en fyr i en bil om vi trengte taxi. Vi spurte han hvor mye det kostet til St. Hanshaugen og han svarte 70 kr. Vi takket ja til tilbudet, og etter en effektiv og behagelig biltur, betalte vi 70 kr for turen.

Det som skjedde er det som i aviser fremstilles som umoralsk. Det jeg kaller privatdrosjer, kalles piratdrosjer. Betegnelsen piratdrosje er feil, den gir urettmessig gale assosiasjon. Pirater forbindes med voldelige mennesker som robber uskyldige mennesker for deres verdisaker.

Med privatdrosjer er det nærmest motsatt. Vi avtalte beløp for en tur på en sivilisert og dannet måte. Enkel og moralsk handel. Dessverre er slik virksomhet ikke helt lovlig fordi myndighetene har gitt noen mennesker monopol på å transportere mennesker.

Privatdrosjer er markedets svar på feilaktig reguleringspolitikk. Det er nemlig alt for få drosjer nattestid i Oslo i forholdet til etterspørselen. Privatdrosjene yter et bra og kundevennlig tilbud. Et ekstratilbud til det offentlige monopolet.

Nå sitter jeg bare og håper privattaxisjåføren kjørte svart slik at politikerne ikke får sin urettmessige del av våre 70 kr. I så fall var turen perfekt!

Mest lest

Arrangementer