Ukategorisert

Legaliser doping

Den norske vektløfteren og OL-deltakeren Stian Grimseth har avlagt positiv A-prøve på preparatet Nandrolon.

Media har i dag latt oss vite alt om denne utøveren, det har kommet uttalelser om han fra alle som har meninger om idrett. Stakkars Grimseth og hans familie.

Det er helt uten betydning om Stian Grimseth er skyldig eller uskyldig. Det er utbredt å dope seg i idrett, for å oppnå ønskede resultater og mål. Det bør være tillatt med dop for å gi alle idrettsutøvere like konkurranse vilkår. I dag er det kun de smarteste, rikeste, mektigste som kan bruke ulovlige midler uten å bli tatt, mens de med mindre ressurser som oftest blir tatt. Det gir ulike konkurransevilkår, og gjør idretten urettferdig. Det er mulig å planlegge seg til suksess med ulovlige midler, men en bør komme fra land der idretten ikke er like kontrollerende som i Norge.

Motstanderne av doping, hevder preparater er farlig.. Det kan de sikkert ha rett i, men skal vi fjerne alt som er farlig ? Det er farlig å trene, drikke øl, spise feit mat, gå i trafikken, kjøre bil osv. Hvis en idrettsutøver vil bruke ulovlige midler, må han/henne få lov til det, fordi det skjer på egen fri vilje med de risikoer det fører med seg.

En legalisering er den eneste måten å få idretten helt rettferdig på !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer