Ukategorisert

Flyktninger i regnskap

I dag la ordfører i Os kommune frem, Terje Søviknes, Frp, frem landets første flyktningregnskap. For Os kommune viser dette regnskapet røde tall, men klarer et slikt regnskap å få med alt det positive med flyktninger ?

Os kommune har helt sikkert mange målsetninger med regnskapet. Fremskrittspartiets representanter vil bruke tallene for å fortelle folket om den økonomiske belastningen samfunnet har med å ta imot flyktninger, mens de andre politiske partiene vil bruke tallene for å få økte overføringer fra staten. Kommunalministeren vil helt sikkert få høre om tallene i regnskapet på sitt neste møte med politikere fra Os kommune.

Det er vanskelig å lage korrekte regnskap over menneskegrupper. Det neste politikerne vil ha regnet ut er hva tjukke mennesker koster, eller hvilket forbruk blinde mennesker har i forbindelse med offentlige budsjetter.

Det bør ikke lages regnskap over enkelt grupper. Det er mye enklere å la folk betale mer av kostnadene selv, men for å få til det, må vi også beholde mer av våre inntekter. Staten må kutte skatter – og avgifter drastisk. Det er det eneste systemet som er 100 prosent rettferdig, og det beste av alt, det skaper ikke fremmedfrykt !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer