Ukategorisert

Jens øker skatten

Dårlige nyheter for nordmenn med høye inntekter og høyt forbruk: Jens Stoltenberg trenger mer penger til statskassen for å få sitt 2001-budsjett i balanse.

Statsministeren sier at han ser klare likhetstrekk med kjøpefesten på 80-tallet. Derfor akter han å stramme inn så det monner nå – for å komme det han kaller bakrusen i forkjøpet, skriver VG.

Statsministeren må gjerne lage et stramt budsjett for å få ned kokepunktet i norsk økonomi, men må han gjøre det med økte skatter og avgifter ? Det er selvsagt god indremedisin for Arbeiderpartiet å annonsere med økte skatter for de med høye inntekter, for å kunne få velgere tilbake under den sosialistiske parolen «del godene», men prinsipielt er dette helt forkastelig, og det er tyveri. Alle bør beholde mer av sine egene inntekter, uansett inntekt, ikke motsatt slik statsministeren foreslår. Jens Stoltenberg vil inndra kjøpekraften, men også gi 2001 budsjettet en sosialdemokratisk profil. Det betyr mer penger til helse, skole og andre offentlige sektorer.

Staten og kommunene har mer enn nok penger allerede, det er politikernes prioriteringer det er noe feil med. Hvorfor skal staten, fylkeskommunen og kommunene drive med alt fra barnehager til næringsvirksomhet ? Hadde Jens Stoltenberg vært tøff, burde han ha gjort det motsatte, men det gir ikke stemmer i sosialdemokratisk retning. Han bør stramme inn kjøpekraften i det offentlige, og latt oss arbeidsfolk beholde våre inntekter. Det er mulig å få ned feberen i norsk økonomi på denne måten, men da kan ikke politikerne styre med alt fra næringsvirksomhet til barneoppdragelse. En slik tanke hadde vært langt mer tøff fra en statsminister som opptrer som en økonom, enn tankene han lanserer i dagens VG.

Skatt er tyveri, uansett om forslaget kommer fra Stoltenberg, Hagen eller Foss !

Mest lest

Arrangementer