Ukategorisert

Penger løser ikke alt

Mens sykehusdirektører over hele landet skriker opp om pengemangel, viser ferske tall fra sykehusforskere ved Sintef Unimed at de aldri har fått mer ressurser enn de siste fem årene.

Men det er de ansatte som har spist opp mest av de feite bevilgningene. Behandlingen av pasienter er blitt mindre effektiv, skriver Dagbladet.

Rapporten fra forskere ved Sintef Unimed som ble overlevert helseminister Tore Tønne i går, beskriver et sykehusvesen som de siste ti årene har behandlet langt flere enn før, men sliter med å utnytte alle de ekstra kronene godt nok, ifølge Dagbladet.

Nå skulle det har vært et politisk system i Norge der vi fikk beholde mer av våre egene inntekter, men også fikk ansvaret for å betale våre egene utgifter. Da hadde det vært opp til hver enkelt å få unna sitt sykehusbesøk, men et slikt system kommer ikke i vår levetid.

Oppslaget i Dagbladet og undersøkelsen fra Sintef Unimed er beviset på at penger ikke løser alle problemene i helsevesenet. Politikerne har allerede sett på organiseringen, innført stykkpris til en vis grad, men denne omorganiseringen må fortsette. La alle sykehusene bli private, folk må få velge sitt eget sykehus og alt finansieres gjennom stykkpris og ikke ei krone i rammetilskudd. Det må bli god økonomi for sykehusene å være aktiv, ikke slik som i dag der operasjoner ikke lønner seg.

De politiske partiene må slutte å rope på mer penger i helsevesenet, rapporten fra Sintef Unimed er et helt klart et bevis på dårlig organisering istedenfor bare pengemangel.

Mest lest

Arrangementer