Ukategorisert

En politiker er politiker uansett land

Det er neppe noe overraskende for liberalister at valgte politikere, uansett land, sløser med skattebetalernes penger. Vi har mange eksempler fra hele Europa, der våre folkevalgte bevilger seg gode, men nå tar Russlands president, Vladimir Putin, kaken.

Han planlegger å bruke 25 millioner dollar, eller 225 millioner kroner, på å restaurere et gammelt tsarpalass nær St. Petersburg, ifølge VG. Det er ventet at presidenten kommer til å bruke dette som sin andre residens og mange tar dette som et signal om at Putin ønsker å bli sett på som en mektig leder, skriver avisen The Times. Hvor mektig blir du av et bygg til 225 millioner kroner, betalt av skattebetalerne ?

Offentlige utgifter er en uting. Det betyr skatter og avgifter for folket, og skatt er tyveri, uansett hvilket land som krever det av sitt folk.

Situasjonen i Russland er litt spesielt. Det er et gigantisk land, med mange utfordringer. En skulle tro Russlands president hadde andre prioriterte oppgaver å fullføre enn å restaurere et slott til 225 millioner kroner.

Bør G7 gripe inn og stoppe pengeoverføringene til landet eller kanskje folket bør nekte å betale sin skatt ? Det russiske folket bør l frykte sin nye president. Han har ikke mottoet «skatt er tyveri», det kan vi i hvert fall slå fast.

Tags:

Mest lest

Arrangementer