Ukategorisert

Yngve vil ha lavere priser

LO-leder Yngve Hågensen sier matprisene i Norge må komme ned på EU-nivå. Det vil bety tidenes kutt av prisen for din handlekurv.

Hågensens klare signaler kan tyde på at Stoltenberg-regjeringen allerede ved fremleggelsen av statsbudsjettet onsdag om en uke vil foreslå kraftig avgiftslette for grensehandel-varer. Hågensen er sterkt bekymret for milliardene av kroner som forsvinner ut av landet fordi prisene i våre naboland er så mye lavere, skriver VG.

Det er gledelig å registrere LO-sjefens iver for å redusere de norske prisene. Han ønsker å gjøre det med avgiftslettelser, ingen ting er bedre enn det, men har samme Hågensen glemt at hans organisasjon er en av grunnene til statens høye utgifter og dermed behovet for å ta inn høye skatter og mange avgifter ?

Vi må ha som mål å være konkurransedyktige, slik at prisene i Norge for varer som gir handelslekkasje kommer ned på svensk og EU-nivå, sier Hågensen til VG. Vi er hjertens enig, men da må LO gjøre drastiske endinger på de standpunktene de har stått for i flere tiår.

Staten kan senke skatter og avgifter, slik Yngve Hågensen foreslår, men for å få til det må politikerne også kutte offentlige utgifter, er LO og Det Norske Arbeiderparti klar for det ? Vi må også gjøre endringer i lønnspolitikken. I dag fastsettes de fleste lønninger med sentrale forhandlinger, helt i tråd med LO`s ønsker, men skal bedriftene bli konkurransedyktig, må alle forhandlinger gjøres lokalt. Ingen bedrifter, uansett om det er en liten kiosk eller et stort konsern, må bli pålagt å betale lønninger en ikke har råd til gjennom sentrale forhandlinger. Hågensen, er du med på den ? Først da vil prisene i Norge komme ned på EU nivå, og Norge kan bli et «europeisk handelssentrum».

LO-sjefen har de riktige ønskene, men vil han bruke rett medisin ? Neppe, og det er det store problemet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer