Ukategorisert

Rettssaken

I de siste dagene har vi kunne fulgt saken storrøyker Robert Lund har reist mot tobakksgiganten Tiedemanns Tobaksfabrik.

Lund, som er kreftsyk og snart kommer til å dø, ifølge avisenes omtale av saken, har, kort fortalt, reist saken fordi han mener Tiedemanns Tobaksfabrik er skyld i hans sykdom. Dette kan selvsagt være mulig, tobakk er ikke direkte sunt, men Lund har sammen med alle andre som røyker valgt å innta varen helt frivillig.

Vinner Robert Lund denne saken, vil det komme mange slike rettssaker. Folk som kan tjene penger på å ta produsentene vil prøve gjøre det, alt fra privatpersoner til fylkeskommuner. Vi får amerikanske tilstander i rettssalene.

Lund bør ikke vinne saken, ikke fordi jeg er redd for alle rettssakene som kommer i kjølvannet av denne, men fordi det er ens eget ansvar å ta vare på kroppen, samt å sjekke de produktene en nyter, på godt og vondt. Vinner Lund, kan vi få en ny rettssak om ti år på et annet produkt. Unge Jensen i Tromsø, visste ikke at en kunne få hjerte/karsykdom av å drikke Coca Cola, og saksøker dermed produsenten av denne brusen. Slik kan eksemplene nevnes i det uendelige.

Alt et menneske gjør er farlig, en kan bli syk av det aller meste. Det er rett og slett farlig å leve, en vil dø, for å si det litt ironisk. Det bør og skal være vårt eget ansvar å ta vare på kroppen og ha ansvaret for alt vi spiser, drikker og ellers nyter.

Frihet under ansvar er nøkkelordet også her !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer