Ukategorisert

Statsbudsjettet 2001

I formiddag klokken 10.00 la Arbeiderpartiregjeringen frem sitt forslag til statsbudsjett for neste år.

Også dette forslaget ligger milevis unna den politiske veien liberalister hadde ønsker seg, likevel skal regjeringen ha litt skryt. De bør æres for en utrolig fantasi. Det er liksom ikke måter på alt de avgiftsbelegger for å kunne forsvare det offentlige forbruket. Det er avgifter på alt fra binderser, flyreiser, hotellrom til brennbare Cd`er og disketter. I tillegg til skatt på inntekt blir vi også straffet på vårt forbruk. Jeg begynner å tvile på om finansminister Karl Eirik Schjøtt Pedersen virkelig er avholdsmann, det skal være umulig å finne på alle disse avgiftene i edru tilstand?

Det verste er at hovedtrekkene i regjeringens forslag vil bli vedtatt før jul. Opposisjonen vil endre på noen få milliarder, men det er smuler i forhold til de kronene vi snakker om i et helt statsbudsjett.

Politikerne burde ha gått motsatt vei. De skulle ha kuttet drastisk i offentlig sektor med privatisering, konkurranseutsetting og en nei holdning. Det er ikke det offentliges oppgave å løse alt for alle og enhver. Hadde regjeringen og stortinget vært enig, ville vi ha fått et statsbudsjett som er mindre, rettferdig, men som liberalister kunne ha vært stolt over.

Heller ikke i år vil vedtakene i stortinget gå i vår retning, dessverre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer