Ukategorisert

Forsvaret lyver

I flere år har Forsvaret bløffet med antall øvelser, filtrert informasjon og omskrevet virkeligheten. Målet var å skjule for offentligheten hvor dårlig det står til med stridsevnen.

Opplysningene går fram av fortrolige og tidligere sikkerhetsgraderte forsvarsdokumenter som Aftenposten har fått tilgang til. Øvelser som er blitt rapportert som «en stor suksess», «meget vellykket» og «øvingsmål oppnådd» viste seg ikke stemme overens med beskrivelsen. Bak feilinformasjonen står ambisiøse offiserer som heller enn å fortelle om hvor dårlig det står til, har vært opptatt av å stige i gradene. Så omfattende har triksingen med informasjon vært, at en intern rapport laget for forsvarssjef Sigurd Frisvold konkluderer med at det er usikkert hvilken stridsevne Forsvaret har, skriver Dagbladet.

Det er slett ingen nyhet at det står dårlig til med vårt forsvar, men det er et problem for landet at organisasjonen lager falske rapporter på sin aktivitet i fredstid. Norge har slett ingen fiender, hvorfor skal vi da late som vi har et bedre forsvar enn vi har ? Gjør forsvaret dette for å skremme Russland, for å tilfredsstille egene politikere/ledere eller for å gjøre personlig inntrykk ved eventuelle interne opprykk i organisasjonen ? Det hele er en stor skam. Det skulle ha vært umulig for en stor organisasjon i staten i slippe unna med dette, noen må sette foten ned og si at dette aksepteres ikke.

Det har i mange år blitt hevdet at det Norske Forsvaret ikke fungerer bra. Stortinget har for høye målsetninger for organisasjonen i forhold til ressursene som bevilges. I tillegg er organiseringen fullstendig feil. Vi utdanner i dag soldater vi ikke trenger for penger vi ikke har. Dette må det bli dårlige resultater av, selv om forsvaret har nektet på dette. Nå er de heldigvis avslørt, og kanskje kan debatten om Norges Forsvar få en helt ny vri ?

Det er i hvert fall lov å håpe på det !

Tags:

Mest lest

Arrangementer