Ukategorisert

Forsvaret lyver

I flere år har Forsvaret bløffet med antall øvelser, filtrert informasjon og omskrevet virkeligheten. Målet var å skjule for offentligheten hvor dårlig det står til med stridsevnen.

Opplysningene går fram av fortrolige og tidligere sikkerhetsgraderte forsvarsdokumenter som Aftenposten har fått tilgang til. Øvelser som er blitt rapportert som «en stor suksess», «meget vellykket» og «øvingsmål oppnådd» viste seg ikke stemme overens med beskrivelsen. Bak feilinformasjonen står ambisiøse offiserer som heller enn å fortelle om hvor dårlig det står til, har vært opptatt av å stige i gradene. Så omfattende har triksingen med informasjon vært, at en intern rapport laget for forsvarssjef Sigurd Frisvold konkluderer med at det er usikkert hvilken stridsevne Forsvaret har, skriver Dagbladet.

Det er slett ingen nyhet at det står dårlig til med vårt forsvar, men det er et problem for landet at organisasjonen lager falske rapporter på sin aktivitet i fredstid. Norge har slett ingen fiender, hvorfor skal vi da late som vi har et bedre forsvar enn vi har ? Gjør forsvaret dette for å skremme Russland, for å tilfredsstille egene politikere/ledere eller for å gjøre personlig inntrykk ved eventuelle interne opprykk i organisasjonen ? Det hele er en stor skam. Det skulle ha vært umulig for en stor organisasjon i staten i slippe unna med dette, noen må sette foten ned og si at dette aksepteres ikke.

Det har i mange år blitt hevdet at det Norske Forsvaret ikke fungerer bra. Stortinget har for høye målsetninger for organisasjonen i forhold til ressursene som bevilges. I tillegg er organiseringen fullstendig feil. Vi utdanner i dag soldater vi ikke trenger for penger vi ikke har. Dette må det bli dårlige resultater av, selv om forsvaret har nektet på dette. Nå er de heldigvis avslørt, og kanskje kan debatten om Norges Forsvar få en helt ny vri ?

Det er i hvert fall lov å håpe på det !

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.