Ukategorisert

Viktig for verden?

De fleste aviser, radio og tv-stasjoner jubler over valgseieren over Italia for å komme i FN sikkerhetsråd..

Statsminister Jens Stoltenberg var også glad for resultatet. -Jeg er svært glad for at FNs medlemsland på denne måten har vist Norge tillit. Vi vil vise at vi er denne tilliten verdig gjennom vårt arbeid i Sikkerhetsrådet, sier Stoltenberg til NTB.

Norge kan sikkert få gratis markedsføring med å være medlem av Sikkerhetsrådet, det vil bli en viktig oppgave for noen utvalgte politikere og byråkrater å jobbe i den innerste sirkelen i FN, men vil verden bli bedre av dette ?

Norge har ikke noe mer å være stolt av i viktige internasjonale saker i forhold til andre land. Vi har ikke utmerket oss positivt på mange enkelt saker i forhold til de andre som jobber i FN systemet. Vårt land dilter etter stormaktene på de fleste problemområdene.

Norge fordømmer ikke dødsstraff i USA, vi er relativ passiv i vår kritikk mot Israel og PLO om volden på Vestbredden, vi fordømmer Russland hver gang USA gjør det, men har sjeldent egene meninger hver gang vår store nabo bryter menneskerettighetene eller internasjonale avtaler. Slik kan oppramsingen fortsette, hvorfor vil FN da bli bedre med Norge i Sikkerhetsrådet?

Det hele bunner opp i vår selvgodhet. Vi tror vi er best i «ditt og datt». Slik er det selvsagt ikke. Norge er ikke det perfekte system, slik Jagland så klumsete prøvde å få frem på radioen rett etter valgseieren. Norge var medlem av Sikkerhetsrådet fra 1949 til 1950, fra 1963 til 1964 og fra 1979 til 1980. Viser historiebøkene hvor glimrende vi klarte jobben i disse periodene ? Nei, selvsagt gjør de ikke det. Det er på tide vi innser vår begrensning og innrømmer at Norge ikke er bedre enn andre.

Noen som tenker på denne saken som nasjonalisme?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer