Ukategorisert

AUF er sjokkert

AUF er sjokkert, ifølge Dagbladet. Ungdomsorganisasjonen har spurt Norges 21 rikeste personer om de kan tenke seg å gi økonomisk støtte til det internasjonale vaksinasjonsprogrammet GAVI.

Bare to svarte klart ja, ifølge Dagbladet. Fire svarte kanskje, og åtte sa nei. Sju svarte ikke i det hele tatt, kommer det frem i samme artikkel.

Det kommer selvsagt an på hvordan ungdomsorganisasjonen har lagt frem denne saken, en ordentlig presentasjon og litt fantasi kan hjelpe på resultatet. Hadde Dagbladet spurt for eksempel et idrettslag om deres erfaring med å hente inn sponsorpenger fra det private marked, ville tilbakemeldingene helt sikkert ha vært positiv. Det private næringsliv er flink til å støtte opp innsamlingsaksjoner og dugnadsaktiviteter.

Det bør ikke komme som en overraskelse på AUF at flere «rikingene» ikke stiller opp på denne aksjonen. Regjeringen gjør alt de kan for å legge hindringer i veien for de med litt penger. Statsbudsjettforslaget er eksempel på dette. Jeg syns rikingene markerer sin misnøye med regjeringen på en fin måte.

For øvrig skal AUF ha ros for å prøve å samle inn penger på en frivillig måte til GAVI. Vaksinasjonsprosjektet (Global Alliance for Vaccination and Immunization) ble opprettet med det mål at hvert eneste barn i verden skal få vaksiner mot de mest vanlige sykdommene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer