Ukategorisert

Fridemokratene burde ha fått prisen

I dag var det offentliggjøring av Nobels Fredspris for 2000. Vi gratulerer Kim Dae Jung fra Sør-korea med prisen.

Han fortjener helt klart ære for arbeidet han har gjort med å få hele Korea til å samarbeide. Det bør være en selvfølge å arbeide for menneskerettigheter, demokrati og forsoning, Jung har kanskje gjort mer for Asia enn en kan forvente av en leder. Det som gjør Kim Dae Jung spesiell, som Nobelkomiteen har lagt vekt på, er Jung sitt arbeid for å få bort den kalde krigen mellom nord- og Sør-Korea. Han har i tillegg hatt mye i stri med for å komme dit han er, husarrest, dømt til dødsstraff og en veldig vanskelig opposisjon i eget land etter at han kom til makten. Det var kortversjonen om hans politiske liv.

Hvis en skal være kritisk til Nobelkomiteen må det være savnet av en liberalist som vinner av fredsprisen. En liberalist, som følger ideologien til punkt og prikke, står for holdninger som passer perfekt til de statuttene Nobelkomiteen nominerer utfra. Hva er bedre enn å gi masse frihet til enkelt individene, uansett landegrense, uten å ta frihet fra noen ?

Liberaleren drister seg til å være fornøyd med årets tildeling, men ville ha vært mer fornøyd med en liberalistisk vri. Kanskje hadde Fridemokratenes leder, Bent Johan Mosfjell, vært et spennende valg ?

Mest lest

Arrangementer