Ukategorisert

Endelig en kongelig for oss?

Folket er splittet i sin oppfatning av Kronprinsens samboer Mette-Marit. Halvparten av befolkningen mener hun ikke er lett å se som forbilde for de kommende generasjonene.

Det viser meningsmålingen som Norsk Gallup gjennomførte for VG og TV 2 i går ettermiddag og kveld.

Hele 84 prosent mener kongelige skal være forbilder for andre. Men bare 50 prosent mener det er lett å se Mette-Marit Tjessem Høiby som et slikt forbilde for kommende generasjoner. De resterende 50 prosentene mener det ikke er lett å se henne som forbilde, skriver VG.

Det er ikke lett å forsvare monarkiet i liberalistisk ånd, det er rett og slett ikke mulig. Det er likevel lett å innrømme en viss sympati for Kronprinsens kjæreste. Hun kan umulig ha det lett. Media har og vil i fremtiden grafse og greve i hennes fortid. De kan sikkert finne situasjoner som vil bli slått opp som sensasjoner, for eksempel bruk av mer eller mindre lovlige stoffer. Liberaleren vet ikke om Mette-Marit har brukt narkotika, men det vil ikke være en sensasjon dersom hun har prøvd. Hvilket menneske har ikke gjort såkalte dumme ting ? Det har alle uansett om en heter Mette-Marit, Bill Clinton, Jens Stoltenberg, Håkon Magnus eller Stein Karlsen.

Media bør være forsiktig i sin grafsing av Mette-Marit eller andre samfunnstopper. Min påstand er at alle har, en eller annen gang, vært borti noe en ikke er spesielt stolt over. Det er rett og slett menneskelig å gjøre såkalte feil.

Tanken om narkotikafunn hos Mette-Marit er også litt spennende. Kanskje kan jeg få oppleve en dronning som har prøvd de samme tingene som jeg har ? Mette-Marit kan bli de narkomanes dronning.

Da hadde kanskje min mamma latt meg ta min blås i fred !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer