Ukategorisert

Legg ned SND

I går kveld avslørte NRKs «Brennpunkt»-redaksjonen at Treholt, sammen med sin gode kamerat Jan Balstad, fikk innvilget et SND (Statens Nærings- og Distriktsutbyggingsfond)-lån på falske premisser.

De fikk 2,7 millioner kroner til selskapet Pandestor, som skulle gjøre det stort innen tømmerproduksjon i Nord-Russland, skriver Dagbladet.

I programmet framgikk det at Balstad (nestleder i LO og styremedlem i SND) og Treholt brukte et svensk firma som garantist. Firmaet, Wood Tower AB, var på dette tidspunkt konkurs.

Det er endelig slått fast hvilken «trikse og mikse» kultur SND bedriver. Det er kanskje ikke beviste handlinger, men alle system med tilskuddsordninger der skjønn skal avgjøre sakene vil få en «trikse og mikse» kultur.

Det er ikke nok av stortinget å granske denne saken, men politikerne bør gå hele veien ut å nedlegge SND. Hvorfor i all verden skal staten gi tilskudd til noen få bedrifter, mens et klart flertall må klare seg uten ? Politikerne kan fortsatt være næringsliv-vennlig, men da i form av lavere skatter, avgifter og enklere regelverk.

Det kom også frem tidligere i år at SND hadde gitt de fleste midlene til det sentrale østlandsområdet og ikke til distriktene slik meningen er, uten at det skal ha noe med denne saken å gjøre. Det bygger opp om påstanden om triksing og miksing i systemet.

Et råd til stortinget, gjør det enkelt – legg ned SND !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer