Ukategorisert

En stor ikkesak?

I dag har NRK sin nyhetsavdeling hatt en nyhetsmelding som viser at nesten 1.500 flyktninger er hittil i år forsvunnet fra norske asylmottak.

På samme tid i fjor var antallet 900, melder NRK. Årets tall utgjør dermed en økning på hele 40 prosent. Av og til pågripes asylsøkere av politiet, men det gjøres ingen spesiell innsats fra politiets side for å finne dem. Flyktningene tar med seg det de eier og forsvinner fra mottaket. Ingen forsøker å finne ut hvor de blir av, de bare registreres som forsvunnet.

Hva er rart med dette ?

Et asylmottak i Norge må oppleves som et fengsel for de «innsatte». Det er overhode ikke rart at de forsvinner derfra. Det skulle bare mangle at politiet ikke bruker ressurser på å finne de, det er ikke kriminelle vi snakker om, men mennesker som ønsker å flytte til Norge fordi de har vanskeligheter i eget land.

Norge har blant Europas strengeste reglene på området, og saksbehandlingstiden er ikke akkurat rask. Økt tempo på byråkratene og liberalisering av regelverket ville ha fjernet dette problemet.

Er det agurktid i NRK også i oktober siden dette blir en stor nyhetssak ? En må ha lov å lure.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer