Ukategorisert

Frivillighet kan lønne seg

Millionene strømmet inn til årets TV-aksjons. Denne gangen går pengene til SOS barnebyer. I løpet av dagen i dag har det kommet inn 150 millioner kroner til aksjonen.

Målsettingen for årets innsamling på 140 millioner kroner ble dermed nådd. De innsamlede midlene skal gå til SOS-barnebyers arbeid for foreldreløse og forsømte barn. Med inntektene fra TV-aksjonen vil det bli bygget nye barnebyer i fem ulike land – Russland, India, Zimbabwe, Colombia og Haiti. I tillegg kommer flere skoler, sosialsentre og andre prosjekter, skriver VG.

Det er utrolig å klare å samle inn 150 millioner kroner på en dag. Det viser at hjelpearbeid kan gjennomføres uten noen former for tvang. Norge er i dag blant verdensmestrene i u-hjelp. Vi bevilger over 10 milliarder kroner over statsbudsjettet av skattebetalernes penger. Denne summen bør reduseres til null, men det norske folket vil fortsatt yte betydelig med hjelp til mennesker som ikke har det bra, men da gjennom frivillige aksjoner.

Tv-aksjonen er et glimrende bevis på at politikerne ikke trenger å dele ut stjelte penger. Folket stiller opp frivillig, men resultatene kunne ha vært ennå bedre hvis politikerne lot oss velge egene formål.

Nok en gang er det bevisst at frivillighet kan lønne seg ! Det kunne ha vært hyggelig om politikerne tok det til etterretning.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer