Ukategorisert

Hurra for legen

Det har med jevne mellom blått slått fast at alkohol er sunt. I dag slår vi et slag for denne teorien.

Norsk alkoholpolitikk bygger på foreldede teorier. Befolkningen vil få en helsegevinst ved å drikke et par glass vin hver dag, mener lege Roald Strand.

Det er sunnere å drikke to glass rødvin om dagen enn å spise fem frukter eller grønnsaker! Vin i slike moderate mengder vil føre til en økning i totalforbruket i Norge, men det vil ikke føre til økt alkoholisme, flere selvmord, flere alkoholskader eller økning i antall trafikkulykker. Dessverre er det slike gamle, vedtatte «sannheter» norsk alkoholpolitikk bygger på, sier lege Roald Strand, skriver Dagbladet.

Fredag inviterer legene til symposium i Oslo, der de legger fram vitenskapelige bevis for at et daglig inntak av moderate mengder vin vil gi befolkningen en skikkelig helsegevinst, ifølge Dagbladet.

Det er gledelig å få slike nyheter. Den norske alkoholpolitikken er fullstendig gal, flertallet av politikerne i storting og kommunestyrene gjør det de kan for å være restriktiv. Alkohol er en lovlig vare, folk bør selv få friheten til å drikke den når de vil og hvor de vil.

Det skal ikke spille noen rolle om det er sunt eller usunt å drikke, friheten til hver enkelt av oss bør bestemme. Likevel er det utrolig gledelig å se at noen leger kan trekke frem positive trekk med alkoholen.

Skål for Roald Strand og hans kompanjonger !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer