Ukategorisert

Effektiviseringen har startet

I dag får de ansatte i Bodø beskjeden: Forsvarskommando Nord-Norge, FKN, er overflødig i fremtidens forsvar.

Forsvarssjef Sigurd Frisvold ønsker å satse på kun ett nasjonalt operativt hovedkvarter, og det skal etter det Aftenposten kjenner til, legges til Stavanger. Også NATO støtter forslaget om en kraftsamling i sør. Dermed brenner det et blått lys for hovedkommandoen på Reitan utenfor Bodø, som vil bli lagt ned, skriver Aftenposten. Blir all aktivitet på Reitan lagt ned, må 330 offiserer og sivilt ansatte finne seg annet arbeid. Selve anlegget utenfor Bodø er spesiallaget for å lede krig i Nord-Norge, prislappen er ukjent. I Bodø har man lenge kjempet mot nedlegging. Viseadmiral Einar Skorgen, nylig avtroppet sjef, protesterte hardnakket mot planene om å ta bort det nordligste hovedkvarteret.

Det er fornuftig å omorganisere forsvaret, effektivisere hele organisasjonen. Norge har ikke et forsvar for å drive distriktspolitikk, slik enkelte har trodd. Det er på tide å samle resurssene i et senter istedenfor å ha et forsvarsbygg på hvert eneste nes i dette landet. Forsvarssjef Sigurd Frisvold er en tøff mann, han er i hvert fall den første forsvarssjefen som tør tenke disse tankene. Det er synd de kommer noen år for sent, fordi det er bygd opp mange bygg og store anlegg i distriktsnorge, blant annet på Reitan utenfor Bodø.

Forsvarskommando Nord-Norge vil bruke mange argumenter mot forslaget. Alle argumentene kan avvises lett. Det er overhode ikke fare for krig og det må være en god løsning for en organisasjon å være samlet på et sted istedenfor å være svært desentralisert slik forsvarets organisasjon er i dag.

Hurra for Sigurd Frisvold, det er slik menn forsvaret trenger !

Tags:

Mest lest

Arrangementer