Ukategorisert

Voldsomme endringer må til

NRK har dårlig økonomi og ligger an til kjempeunderskudd dette året. Det har rett og slett vært dårlig økonomistyring de siste årene.

Grunnen til at underskuddet vises i år istedenfor i fjor er at NRK har solgt unna en del eiendeler. Nå vil ikke styre selge mer og klarer ikke å få utgiftene til å balansere med inntektene.

NRK legger ned den nye radiokanalen NRK Metro. Årsaken er kravet om nedbemanning og innsparinger på grunn av NRKs dårlige økonomi, skriver VG i dag. Ved å legge ned Metro sparer NRK om lag 8 millioner kroner. NRK Metro ble opprettet for å nå ut til store lyttergrupper i konkurranse med kommersielle radiokanaler. Siste sendedag blir 10. november, ifølge VG.

Styret i NRK kan skryte av å ha opprettet masse nye tilbud de siste årene, men når det ikke er penger til disse nyvinningene må konklusjonen være at de har gjort en dårlig jobb. Styret i NRK og eieren, nemlig staten, bør diskutere hva NRK skal drive på med. Skal denne statlige mediabedriften lage tilbud som private allerede i dag gjør eller kan gjøre ? Svaret bør være nei, NRK må ikke konkurrere med private aktører.

Staten som eier har mange valgmuligheter, men det eneste riktige ville ha vært å privatisert hele selskapet og fått private aktører til å overta hele bedriften. Det kan hende et privateid NRK ville ha forandret dagens tilbud, men mest sannsynlig til det positive for oss som brukere. Det er markedskreftene som hadde fått råde og som forbruker er det positivt. NRK lisensen ville ha blitt et fremmedord med en privatisering. Høres ikke dette spennende ut ? Det hele kan bestemmes av oss selv, det er nemlig staten som styrer helle denne suppa !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer