Ukategorisert

En uheldig kraftsalve fra Jagland

I går åpnet Det Norske Arbeiderparti sitt landsmøte. Jagland fyrte av en kraftsalve mot Øystein Stray Spetalen, Svein Erik Bakke og Gert Wilhemsen jr. Partilederens uttalelse ble markert i radio – og tv kanalene i går, men også på nettet markeres den i dag.

Nettavisen har følgende artikkel:

Aksjespekulant Øystein Stray Spetalen har dårlig vett, erklærer Ap-leder Thorbjørn Jagland. Han gikk til nytt frontalangrep mot de rike på Aps landsmøte. Jagland harselerte med både Spetalen og vaskekongen Svein Erik Bakke da han åpnet Arbeiderpartiets landsmøte. Også milliardæren Gert Wilhelmsen jr. fikk gjennomgå etter uttalelsen om at han ikke gadd svare på spørsmål om aksjeskatt, fordi han hvilte middag.

-Jaså, tenkte jeg, de er ikke i koma. De hviler middag, ironiserte Jagland.

Han betegnet rikingene som selvtilfreds og arrogante middagshvilere, og oppfordret landsmøtet til å vekke dem.

-De må ihvertfall gidde å stå opp hvis de skal gjøre seg fortjent til noe, når vanlige arbeidsfolk må jobbe et helt år for det de håver inn på en dag.

Jagland fortsatte det nådeløse angrepet med en flengende kommentar:

-Det er ikke bare det at de ligger på sofaen. De kan jo ikke en gang gidde å skru på fjernsynet. For hvis de hadde gjort det, hadde de sett all elendigheten ute i verden, skriver Nettavisen.

Torbjørn Jagland skyter langt over mål ved å bruke slike eksempler for å fokusere på sitt sosialdemokrati. Hadde det ikke vært for disse tre og alle andre som skaper arbeidsplasser i privat sektor, ville det offentlige ikke ha fått inn skatte – og avgifter slik at Arbeiderpartiet kunne dele ut goder til folket i form av skoler, barnehager, eldreomsorg, u-hjelp osv. Vi er rett og slett avhengig av private som investerer for å finansiere såkalte goder.

Spetalen, Bakke, Wilhemsen og andre bedriftseiere bør bli takket for sin innsats for den såkalte velferdsstaten og ikke utskjelt slik Jagland gjorde i går.

I Norge behandles bedrifter og dens ledere altfor dårlig. De skattlegges altfor kraftig. Det er bare å gi følgende eksempel: Tenk å bli krevd arbeidsgiveravgift for hver person som en har i arbeid ? Det burde ha vært motsatt, bedriftene burde ha fått «gaver» for å gi folket jobb.. Torbjørn Jagland burde ha tenkt i slike baner før han «lefset» av seg all møkka fra talerstolen i går.

Uten arbeidsplasser i privat sektor, kunne ikke statsministeren og statsrådene ha økt sin egen lønn med noen titusener. Et tankekors Torbjørn Jagland ?

Mest lest

Arrangementer