Ukategorisert

Skille kirke og stat

La oss i dag kommentere ei gledelig melding.

Det er fortsatt er et flertall for å skille stat og kirke, men hver fjerde nordmann har ingen formening om spørsmålet.

Det viser en meningsmåling som Opinion har foretatt for Aftenposten.

38 prosent vil skille mens 36 prosent vil beholde statskirkeordningen. 26 prosent – hver fjerde nordmann – har ingen mening om spørsmålet, ifølge målingen.

Antallet som ønsker et skille mellom stat og kirke har økt med hele 14 prosentpoeng fra 1992 til i dag.

Da spørsmålet ble stilt for åtte år siden var det 50 prosent som ønsket å beholde statskirkeordningen. Den gang var det bare 24 prosent som ønsket et skille. Antallet som ikke har noen oppfatning av spørsmålet har holdt seg stabilt på 26 prosent, skriver Nettavisen.

Dette er gledelig. Folket blir mer og mer enig med liberalistene i dette spørsmålet og fortsetter galluptallene å stige er det et tidsspørsmål før politikerne må ta en skikkelig debatt om statskirke ordningen.

Det skulle for øvrig bare mangle at debatten om å skille kirke og stat dukker opp. Hvorfor i all verden skal staten fortelle oss hva som er den rette troen ? Sverige har tatt steget, nå bør Norge gjøre det samme.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer