Ukategorisert

Snart kan Brustadbua stenges

Det hjelper å protestere. Alle protestene mot Brustadbua kan snart gi resultater.

Tre år etter at den såkalte Brustadbua ble oppført i Stortinget, kan den være moden for riving. Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim varsler at hun til våren vil kreve en gjennomgang for å endre reglene.

Vil vi gå gjennom erfaringene med loven, og få en oppsummering av hvordan den har virket etter at den ble vedtatt. Dette håper jeg å få til i løpet av våren, sier Bekkemellem Orheim til Nettavisen.

Så langt står jeg på Stortingets vedtak, men vi vil se på en eventuell utvidelse av åpningstidene. Det er viktig at åpningstidene oppleves som rettferdige og at de er tilpasset folks behov. Det er i alle fall ikke aktuelt å innsnevre åpningstidene, men jeg vil ikke konkludere før vi har fått resultater fra gjennomgangen, sier Bekkemellem Orheim.

Fridemokratene og mange andre har protestert mot Brustadbua. Det har blant annet vært en underskrift kampanje mot disse håpløse reglene på internett, der personer som Heidi Nordby Lunde og Bent Johan Mosfjell har engasjert seg særlig. Nå kan kampen gi resultater. Statsråden vil se på regelverket på nytt for å liberalisere. Dette er gledelig.

Det optimale hadde vært at hver enkel bedrift fikk bestemme sin egen åpningstid, uansett om en selger øl eller møbler. Jeg tror ikke statsråden vill gi klarsignalet for det ennå, men det går uten tvil mot mer valgfrihet for oss som forbrukere. Både folket og politikerne vil bli mer og mer liberal i dette spørsmålet. Vi må bare ha litt mer tålmodighet.

La oss glede oss med at Brustadbua snart er historie og at det hjelper å protestere. Stortinget vanvittige vedtak om Brustadbua gir oss nå disse gledene.

Mest lest

Arrangementer