Ukategorisert

Bilbruk

I dag kommenterer vi bilbruken i Norge. Biltrafikken her i landet må reduseres. Det sier miljøvernminister Siri Bjerke.

Til våren kommer regjeringen med en stortingsmelding om hvordan Norge skal få ned utslippene av klimagasser. Bjerke vil foreløpig ikke si hvordan hun vil få oss til å kjøre mindre bil, men hun antyder at det kan bli dyrere å kjøre spesielt i rushtiden, melder NRK.

Det er ingen bombe at Arbeiderpartiet vil gjøre det dyrere å bruke bilen. Den er allerede belastet med svært mange og høye avgifter. Flere eller høyere avgifter bør få det politiske flertallet til å skjemmes.

En må gjerne jobbe for å få bedre miljø med bilen, men Arbeiderpartiet og andre bruker helt feil medisin. Det er så kostbart å kjøpe gode biler, som forurenser lite, på grunn av avgiftene. Bilen er blitt en melkeku for staten. Stortinget bør sette ned avgiftene kraftig, slik at folk får råd til å kjøpe biler med godt utstyr som forurenser lite. Dessverre er det altfor få politikere som tenker i disse baner.

La oss få råd til å kjøpe gode biler, da slipper miljøvernministeren å bruke tid på dette spørsmålet. Bilen er forresten et gode mange må ha. Den kan ikke Siri Bjerke eller andre hindre oss, for da stopper Norge.

Mest lest

Arrangementer