Ukategorisert

Hva er alternativet?

Det er lov å være motstander av alt i EU, men motstanderne må komme med et alternativ. Organisasjonen «Nei til EU» vil isolere Norge og ha oss ut av det Europeiske fellesskapet gjennom en avvikling av EØS avtalen. Dette er ikke et godt nok alternativ.

NRK har hatt denne meldingen i dag:

Til tross for advarsler fra mange EØS-tilhengere, vedtok landsmøtet i Nei til EU i helgen at Norge på sikt skal ut av EØS. Leder i Nei til EU, Sigbjørn Gjelsvik, sier til Nationen at planene for utmelding vil være klare i løpet av året. Han sier at det ble uttrykt en klar motstand mot EØS i salen, melder NRK.

«Nei til EU» har rett i at det er mulig å være uten avtaler med EU, men lett er det ikke. Skulle denne organisasjonen få det som de vil, må stortinget føre en liberalistisk politikk for at våre bedrifter skal få solgt sine varer. Alle kostnader må ned, er Norge klar for dette skrittet ? «Nei til EU» er en organisasjon som ønsker mer sosialisme. Dermed utelukkes muligheten med å føre en politikk som betyr mer markedsliberalisme. Hvilket alternativ har de for å melde Norge ut av EØS ?

Det er lov å være motstander av det europeiske samarbeidet. De som sier nei utfra et liberalistisk standpunkt har en god begrunnelse, men de som sier nei fra et «Nei til EU» standpunkt har ennå ikke kommet frem med et alternativ. Det er synd. Derfor er EU-debatten i Norge utrolig tragisk.

Norge bør forbli EØS medlem og jobbe for EU-medlemskap fordi stortinget er milevis unna å føre en økonomisk politikk vi kunne ha satt under betegnelsen liberal.

Mest lest

Arrangementer