Ukategorisert

Nei til sommer Olympiade

Alle sportsfantaster vil bli begeistret, men planene om sommer Olympiade i Norge er ikke bare positivt.

I de neste dagene vil Skandinavia ha en debatt om forslaget om å arrangere sommerlekene i byene Gøterborg, København, Malmø og Oslo. Debatten kan være sunn, men konklusjonen bør være negativ. Norge bør ikke være med på å arrangere sommerlekene.

På en pressekonferanse på mandag ble planene presentert av den svenske handelsministerer Leif Pagrotsky og Gøteborgs ordfører Göran Johansson. – Å få arrangere sommer-OL vil vært til stor glede for mange. Glem ikke at OL maner til fred og forbrødring og vennskap mellom ulike folkeslag, sa den svenske Pagrotsky til media. Han ønsker å ha byer fra hele Norden med på arrangementet.

Et slikt arrangement vil bli gigantisk dessverre, det vil bli så stort at staten må betale en stor del av kostnadene. Det betyr bruk av våre skattepenger til et idrettsarrangement. Det kan sikkert komme mye godt ut av å være arrangør, men disse fordelene blir små i forhold til prisen vi må betale.

Et slikt arrangement vil i tillegg gi mer nasjonal følelse. Hvem husker ikke «vi er best» holdningene etter Lillehammer i 1994.? Slike holdninger er ikke sunt. Det fremmer nasjonalisme og det har vi mer enn nok av allerede. Norge er rett og slett ikke klar for flere leker uten å fremheve vår usunne selvgodhet.

Den Olympiske Komite, IOC, bør i fremtiden jobbe for å legge disse arrangementene til land som har de fleste anleggene klar fra før. Det bør kanskje ikke variere så stor grad hvem som arrangerer. De som hadde sommerlekene i 2000, bør også være aktuell om noen år igjen. På den måten sparer IOC skattebetalerne i hele verden en masse penger.

Det er unødvendig å kommentere lekenes størrelse, både sommer og vinterlekene, men idealismen er for lengst borte både for de aktive og for arrangørene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer