Ukategorisert

Mer applaus?

Liberaleren har i den siste tiden kommentert bråket i Oslo Fremskrittsparti. I dag var det er oppslag i Dagbladet som en ikke bør gå forbi i stillhet.

Sjekk denne artikkelen:

«Carl I. Hagen har ved flere anledninger refset det opprørske Oslo Frp for hvordan han og kona Eli blir behandlet. Bak lukkede dører i stortingsgruppa og i Oslo Frp, har han klaget høylytt over manglende applaus og den fiendtlige stemningen i Oslo.

I store deler av Fremskrittspartiet er oppfatningen at bråket rundt oslopartiet i all hovedsak handler om en ting: Carl I. Hagens manglende følelse av kontroll med det gjenstridige fylkeslaget. Flere sentrale kilder på høyeste nivå i Oslo Frp og i moderpartiet forteller Dagbladet hvordan den mektige partiformannen klager over applausen og stemningen han møter i Oslo.

– Vi har fått beskjed om at vi ikke klapper nok når han og Eli kommer på møtene, sier en sentral oslorepresentant til Dagbladet. »

Alle liberalister skjønner at Fremskrittspartiet ikke følger ideologien i praktisk politikk, men partiet har den betegnelsen i formålsparagrafen. En liberalistisk organisasjon bør skal styres nedenfra og opp, men i Fremskrittspartiet er det omvendt. Der er det ovenfra og ned. Det har kong Carl bevisst gjennom mange år. Nå vil han også styre applausen på møtene i fylkeslaget i Oslo. Hvor maktglad er det mulig å bli ?

Konklusjonen må være at vi skal være glad liberalistene ikke trekkes til Fremskrittspartiet. Hadde det skjedd, ville kong Carl ha drept ideologien på måten han styrer sitt parti. Det er bedre å være partiløs enn å være med på noe som knuser idealismen.

Kjære Kong Carl, for tiden fortjener du ingen applaus !

Comments are closed.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
  14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.