Ukategorisert

Selger kommunale bygninger

Det er bråk i Fremskrittspartiet, men det drives også litt politikk i partiet. Os Fremskrittsparti er det eksempel på det.

For å gjøre Os kommune gjeldfri vil ordfører Terje Søviknes fra Fremskrittspartiet selge to skoler.

Trolig er det forslaget om å selge de to skolene Nore Neset barne- og ungdomsskole og Os skole som kommer til å vekke størst debatt i Frp-bygden.

Bakgrunnen er at skolene trenger påbygg og rehabilitering til 32 millioner. Det mener flertallet at et privat selskap kan gjøre bedre enn kommunen.

Firmaet som får ansvaret for de nye investeringene kjøper samtidig de eksisterende lokalene, og kommunen leier byggene tilbake, skriver Nettavisen.

Vi har en stor grad av offentlige grunnskoler i Norge, finansiert av staten gjennom rammetilskuddet, men styrt av kommunene. Det er ingen poeng at disse skolebyggene eies av kommunene. En kan godt gjøre som Os Fremskrittsparti foreslår ilag med Høyre, nemlig å privatisere byggene. Det vil bli god butikk og bør være et eksempel for andre kommuner.

Selv om vi har en offentlig skole kan politikerne gjøre det beste ut av det. Det er det Søviknes og co prøver på.

For øvrig er en stor del av Fremskrittspartiet sitt budsjettforslag i Os god sosialdemokrati. En liberalist skal lete lenge mellom godbitene i budsjettforslaget.

Er det forresten en offentlig oppgave å sende pensjonister til syden, Søviknes?

Tags:

Mest lest

Arrangementer