Ukategorisert

Slapp av, KrF vil lære

Oslo har fått nytt byråd der Kristelig Folkeparti er deltaker. «Utelivbransjen» frykter dårligere rammevilkår. Tja, det blir kanskje noen få innstramninger, men KrF vil lære og videreføre dagens praksis.

En rekke skjenkesteder som i dag holder åpent til klokken tre, vil i fremtiden måtte kaste ut gjestene klokken ett. Skjenkebyråd Ann Kathrine Tornås vil gi de som bor nær skjenkestedene nattero, skriver Nettavisen. Hvilke utesteder som må stanse skjenkingen tidligere, avhenger av hvordan boligområde og trafikkområde blir definert av Oslo bystyre. I dag er reglene slik at politikerne kan bestemme at et skjenkested skal stenge klokka ett ved nyetableringer eller eierskifter, melder Nettavisen.

Byrådet starter sin virksomhet med å gi ut meldinger om å være restriktiv. Det er mulig de mener dette oppriktig, men så enkelt er det ikke å drive alkoholpolitikk. En innstramning av skjenketiden vil medføre flere private fester, dermed mer drikking, mer bråk osv. Dette vil KrF-politikerne i Oslo skjønne, men det er mulig det tar litt tid.

Det er heller ikke lett å stramme inn skjenketiden hos bedrifter som har en utvidet tid i dag uten at denne innstramningen skjer hos alle. Skjer dette vil skjenkesaken i Oslo havne i retten og det finnes eksempler på at politikerne taper slike saker.

Dagens alkoholpolitikk vil videreføres i Oslo. Det skulle forresten bare mangle. Oslo fortjener et ordentlig uteliv.

Det som bør bekymre utfra et liberalistisk ståsted er at det neppe blir liberalisering på dette området de neste årene og at politikerne fortsatt diskuterer et ja eller nei til alkohol. En slik diskusjon bør være unødvendig !

Tags:

Mest lest

Arrangementer