Ukategorisert

Et godt forslag fra UDI

Det kom endelig et positivt forslag om «innvandringspolitikken» i Norge. Det var ikke et eneste minutt for sent. Utlendingsdirektoratet, UDI, går inn for at det skal bli enklere å søke om familiegjenforening og arbeidsinnvandring.

UDI vil blant annet at det skal bli mulig å søke for folk som allerede er i Norge, og at søkerne skal kunne jobbe mens søknaden behandles, melder NRK.

I dag må alle søke fra hjemlandet sitt. Det foreslås også at arbeidsgivere kan søke på vegne av arbeidstakere de ønsker å ta inn i Norge, og dermed forenkle behandlingen.

UDI-direktør Petter Drefvelin tror ikke at enklere søkning vil føre til større innvandring til Norge. Han mener det kan føre til at flere kommer til landet, og at det dermed blir mer arbeid med å sende folk ut, men tror ikke det overskygger fordelene ved et slik opplegg, skriver P4 på nettsiden sin.

Norge bør gjøre det enklere for folk med en annen bakgrunn å komme til landet. Vi trenger nye landsmenn både i form av arbeidskraft, men også for å utvikle oss som mennesker. Vi blir sett på som «litt rare» av mange andre land fordi vi har en streng innvandringspolitikk. En oppmykning av lovverket, slik UDI foreslår, er et godt forslag.

Det bør være en selvfølge med fri flytt av mennesker over landegrensene. Slik er det dessverre ikke. Mange dekker seg bak de økonomiske kostnadene ved å ha fri innvandring, men min påstand er at selv om alle hadde betalt sine egene kostnader i Norge, ville det ikke ha blitt fri innvandring. Dermed må det ligge noe mer bak enn bare kroner og ører.

Forslaget fra UDI er en fin start. La oss håpe det støttes av andre enn liberale krefter !

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jan-Erik Berg
Jan-Erik Berg
17 years ago

Hei det er løgn.For jeg er gift med en dame fra mogolia å vi har vetet snart i 15 mnd på familiegjenforening,søknaden ble levert til utriksstasjon de 23 mars 2003.Å jeg ble inkalt til interjuv den 16 oktober 2003.Å da var alt greit.Nå den 22 april 2004 så dro jeg ned til min kone for jeg savnet henne.Jeg hadde reist før,men udi sa 2-6 mnd.å 8 mnd.og 10 mnd å 12 mnd å siste 13 mnd.Men før jeg reiste så kontaktet jeg udi for å høre om status i saken,å da hadde dem sendt den tilbakke til poleti,jeg skjønner ingen… Read more »

Åse Johansen
Åse Johansen
17 years ago

Hva er egentlig sant? Det sto mye informasjon om hva som er våre rettigheter både her og der… Hvorfor kan man ikke får konkrett svar om hva som skjer eller hvor lenge skal saken bli behandlet hos UDI. Det er veldig stor forskjellige mellom 2mnd og 14mnd. For det første får man høre at det kan ta ca.2 til 3mnd før saken er ferdig behandlet. Også venter man mer enn 12 til 15 mnd før saken er ferdig og kanskje ikke det heller. Si meg en ting:- Hva er det som føregår hos dere? Dette er noe dritt! Ærlig talt!… Read more »

baroudi
baroudi
17 years ago

hello i prefer to write in english because i am not still perfect in norwegian. let me tell you about my situation:first my name is haouari baroudi,i am algerian,i com to norway to seek for asyle,my caise is close and rejected by UDI because i have visa delivered by france ambassy,(convention dublin).i live in norway illegal ,not because i do not respect the norwegian law but because i am in relation. i live with norwegian woman,we live together almost one year and and 7 months,i have meet my woman when my caise is close,we could not get time to get… Read more »

Fra arkivet