Ukategorisert

Et godt forslag fra UDI

Det kom endelig et positivt forslag om «innvandringspolitikken» i Norge. Det var ikke et eneste minutt for sent. Utlendingsdirektoratet, UDI, går inn for at det skal bli enklere å søke om familiegjenforening og arbeidsinnvandring.

UDI vil blant annet at det skal bli mulig å søke for folk som allerede er i Norge, og at søkerne skal kunne jobbe mens søknaden behandles, melder NRK.

I dag må alle søke fra hjemlandet sitt. Det foreslås også at arbeidsgivere kan søke på vegne av arbeidstakere de ønsker å ta inn i Norge, og dermed forenkle behandlingen.

UDI-direktør Petter Drefvelin tror ikke at enklere søkning vil føre til større innvandring til Norge. Han mener det kan føre til at flere kommer til landet, og at det dermed blir mer arbeid med å sende folk ut, men tror ikke det overskygger fordelene ved et slik opplegg, skriver P4 på nettsiden sin.

Norge bør gjøre det enklere for folk med en annen bakgrunn å komme til landet. Vi trenger nye landsmenn både i form av arbeidskraft, men også for å utvikle oss som mennesker. Vi blir sett på som «litt rare» av mange andre land fordi vi har en streng innvandringspolitikk. En oppmykning av lovverket, slik UDI foreslår, er et godt forslag.

Det bør være en selvfølge med fri flytt av mennesker over landegrensene. Slik er det dessverre ikke. Mange dekker seg bak de økonomiske kostnadene ved å ha fri innvandring, men min påstand er at selv om alle hadde betalt sine egene kostnader i Norge, ville det ikke ha blitt fri innvandring. Dermed må det ligge noe mer bak enn bare kroner og ører.

Forslaget fra UDI er en fin start. La oss håpe det støttes av andre enn liberale krefter !

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer